Aktiva högtalare

Strömmad musik via Roon med DSP filter

Kunden har köpt aktiva högtalare från Dutch & Dutch som han använder genom att strömma musik från Roon. Högtalarna har inbyggt stöd för PEQ och inställningar för placering. De kan styras direkt via en dator eller via mobil för åtkomst till inställningar samt volym mm. Extreme har hjälpt kunden att mäta upp högtalarna i rummet och skapa digitala convolution filter för bättre ljud.

Optimering av ljud, signal och ström

Innan vi träffades hos kunden har han spelat in alla kablar och strömprodukter som investerats för bästa signal. Vi har bytt ut samtliga kablar till Extreme Gold line och till nätverket kör vi våra bästa silver nätverkskablar. Strömmen filtreras med en IFI Power Station som gör ett mycket bra jobb med att sänka THD. Nätverket är separerat med en anpassad switch med bättre nätdel för att minska störningarna i Roon.

Kunden bor i en snyggt inredd lägenhet i Farsta. Det märks direkt att här finns känsla för design och inredning. Kunden gillar att fotografera och det finns fina foton som han tagit. Hans flickvän är också intresserad av form och målar tavlor.

Vardagsrummet är en öppen planlösning och en spännande form att arbeta med. Här har kunden och en akustiker monterat absorbenter för att dämpa energi i basen och reflexer som det var gott om.

Vi började med att bära ut soffbordet och kopplade sedan upp vår utrustning för att kunna mäta av rummet. När vi kopplat in och mätt av rätt db-nivåer, kunde vi fortsätta mäta ljudet. Även om rummet var anpassat med akustik material är det tydligt att det inte räcker hela vägen. Det fanns flera problem i frekvenserna som vi behövde hantera med hjälp av filtret. Genom att skapa filtret kom vi närmare en rak frekvensgång. När vi sedan finjusterat filtret och anpassat efter rummets förutsättningar var vi nöjda med resultatet.

Resultatet blev mycket bra. Problemen som fanns i basen är borta och upplösningen är mycket bättre med fler detaljer och mer luft. Det märks tydligt hur bra strömprodukter och kablar påverkar hela ljudbilden för att få fram mikrodetaljer och en tyst bakgrund.

Tack för förtroendet

Utrustning

Försteg: Inbyggt i högtalarna
Strömfilter: IFI Power Station
Högtalare:  Dutch & Dutch 8C Aktiva
Duk: Screen research
Projektor: Sony
TV-Spel: Playstation 4
Kablar: Extreme Cable Gold Line, Ultimate Network
Mediamaskin: Innous
Programvara: Roon
Styrning: Mobil och dator

Hur kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss, om du har frågor eller vill veta mer

IFI strömprodukter

Bra ljud kräver ren ström

Alla kablar du behöver

Fuska inte med strömmen och signalen

Digitala DSP-filter

Lyssna på din högtalare som de låter