Analys & vägledning

Analys av din utrustning och ditt rum

Extreme Solutions kommer hem till dig och gör en analys av din anläggning. Vi analyserar viktiga delar som kablar, sammansättning, möblering samt mäter hur rummet påverkar ljudkvalitén.

I dag finns det fantastiska hjälpmedel för att analysera och arbeta med digitala förbättringar utan förlust. När vi genomfört analysen sammanställer vi ett protokoll och ger dig vägledning om hur du kan optimera din anläggning och ditt rum till nya nivåer.

Mätning och digitala filter

Lyssna på dina högtalare som de låter

Extreme Solutions kommer hem till dig och utför mätningar med mikrofon. När vi gjort mätningar kan vi se hur dina högtalare spelar i rummet och hur mycket av ljudbilden som påverkas negativt av rummets utformning och högtalarnas placering etc. Efter en analys av mätresultatet kan vi skapa digitala filter som kompenserar för obalansen i ljudbilden.

När du spelar upp musik igenom filtret hör du hela högtalaren och de olika frekvenserna ligger i fas med varandra. Filtret ligger i den digitala domänen och påverkar inte ljudkvalitén på signalen. Denna teknik används i studios och proffsbranschen sedan lång tid tillbaka.

Det är många som aldrig hört hur bra sin anläggning/högtalare kan låta utan påverkan från rummet, placering och andra kompromisser. Många gånger köper kunden nya högtalare och tror att det blir bättre, när det i själva verket är kombinationen av rummet och utrustningen som inte är optimalt.

Du kommer bli förvånad över hur mycket som finns att plocka fram i din anläggning.

Digitala filter med Dirac

Vi hjälper dig att göra bra filter

Svenska Dirac är en produkt vi arbetat med sedan den kom till marknaden. Dirac börjar nu bli standard hos många tillverkare av både hemmabio och stereo produkter. Produkten gör underverk för din utrustning och högtalare genom att kompensera för rummet utan att bygga om det.

Dirac är ett verktyg och det finns mycket att tänka på när du skall mäta och hur du skapar kompenseringen på bästa sätt med dina kurvor. Ett vanligt fel många gör är att skapa för platta kurvor vilket gör att basen försvinner och ljudet blir platt och med för mycket diskant.

Låt oss hjälpa dig även om det bara handlar om att skapa en optimerad kurva, något vi kan göra över internet.
Kontakta oss för att veta mer.

Dirac är fantastiskt och dagens DSP-teknik är här för att ta över marknaden.

Akustikhjälpmedel

Förbättra rummets akustik

Om du vill förbättra akustiken i ditt rum kan du göra det genom att montera olika hjälpmedel. Det vanligaste är absorbenter som dämpar ljud och diffusorer som splittrar ljud för att minska reflexer. För att få bäst resultat med akustikprodukter bör rummet mätas. Resultatet visar vilka frekvenser eller toppar som finns. Det blir nu lättare att välja rätt typ av material och montera produkterna på rätt plats. Efter att en optimering är gjord bör en ny mätning genomföras för att se att det nya resultatet har förbättrat bristerna.

Extreme Solutions utför mätningar, monterar samt säljer akustikprodukter.

Vill du veta mer, kontakta oss

Ett rum påverkar ljudet mer än du tror