Ljud och bild

En härlig kombination av hemmabio och stereo

Hemma hos Magnus i Stockholm har Extreme Solutions installerat ett rum som ska fungera lika bra för filmkvällen som när du vill vända plattor och njuta av bra musik. Kunden har en stor och spännande skivsamling (vinyl). Rummet är inte bara snyggt utan det låter mycket bra också.

Hembio & HiFi med platsbyggd möbel

Projektet började när Magnus köpte en skivspelare för att spela favoriterna ur hans stora vinylsamling. Samlingen innehåller mängder med kända verk och fina boxar för den invigde samlaren. En skivspelare räcker inte för att spela skivor så Magnus tog kontakt med Extreme som besökte honom för att titta på rummet och se vilka möjligheter som fanns för bra ljud. Efter besöket växte suget att även titta på film och konserter i multikanal.

Det fanns ett stort problem och det var att den fina skivspelaren saknade lock och är känslig. För att skydda den mot barnens fingrar och damm beslöt Extreme att lösningen var att bygga in den i möbeln. Efter överläggning med “Regeringen” i huset så började placering och funktion sakta växa fram. Elektroniken skulle stå till vänster i rummet och vara inbyggd i ett skåp som matchade de fina högblanka högtalarna.

Sagt och gjort, Extreme åkte hem och ritade på en lösning för att bygga in skivspelaren så den står skyddad. Vi beslutade att sänka ner spelaren i ett specialbyggt skåp med inbyggd belysning som tänds när skåpet öppnas. Lösningen såg bra ut på ritbordet och Magnus beslutade att beställa lösningen.

När Extreme Solutions var färdig med tillverkning av kablar och köpt in högtalare och andra komponenter kunde fokus ändras till att bygga media skåpet. När skåpet var klart kunde vi boka med kunden för installation. Under en helg monterade vi kabellister, drog all kabel, monterade TV, ställde upp högtalare, drog nätverk samt byggde klart och monterade skåpet.

När vi genomfört installationen kunde vi nöjda sjunka ner i soffan för att testlyssna om allt fungerade och var inkopplat rätt. Allt fungerade utmärkt och vi kunde fokusera på att ladda ner senaste Dirac för optimering av rummet för både film och musik. Efter att vi genomfört mätningar och justerat mängder med inställningar började anläggningen att låta riktigt trevligt. Nu är det bara att spela in produkterna som kommer släppa och låta bättre och bättre.

Efter en lyckad installation packar vi ihop verktyg och mätutrustning och påbörjar resan hem.

Vi tackar kunden för att vi fick förtroendet att leverera och installera denna, fantastiska anläggning.

Ett extra stort plus och tack för den goda maten och servicen under helgens arbete!

Utrustning

Förstärkare: Arcam 390
Slutsteg: Extreme AMP Mono (Hypex 500)
Strömfilter: Supra
Högtalare:  KEF R7 (Frontar)
Högtalare:  TAGA Azure ow-80 (Center, Surround)
Sub: KEF
TV: Sony 65″
Blu-Ray: Panasonic BD9000
Vinylspelare: Well Tempered Lab Amadeus
RIAA: Rega Aria
Kablar: Extreme Cable Special gjorda + Cord
Möbel: Byggd av Extreme Solutions

Hur kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss, om du har frågor eller vill veta mer

IFI strömprodukter

Bra ljud kräver ren ström

Alla kablar du behöver

Fuska inte med strömmen och signalen

Digitala DSP-filter

Lyssna på din högtalare som de låter