Akustikproblem och bättre ström

Digitala convolution filter och bättre strömprodukter

Kunden köpte ett par begagnade Dutch & Dutch 8c och säljaren tipsade om digitala filter som han använt. Hemma hos kunden fanns även ett par ATC SCM högtalare som kunden var nyfiken på hur de kunde anpassas med filter. Extreme har hjälpt kunden att mäta på båda högtalarna och skapat digitalfilter som lyft dem till nya höjder.

Optimering, ny DAC och bättre ström

Kunden bor i en liten mysig by utanför Uppsala. I hans ägo finns många högtalare och elektronik från flera tillverkare. I lyssningsrummet där vi skulle jobba stod det två par högtalare uppställda “Dutch & Dutch 8C” och ett par “ATC SCM”.

Vi upptäckte direkt att här fanns stora utmaningar med strömmen samt kablar i anläggningen. Strömmen var sammankopplad med dålig el som skapar störningar. Efter att vi kopplat bort allt som inte behövdes eller måste finnas så blev förutsättningarna bättre. För att förbättra elen ytterligare bytte vi ut de dåliga strömlisterna till IFI Power Station och monterade IFI-pluggar som minskade störningarna. Det gjorde underverk. Det blev tystare, upplösningen blev bättre samt nu fanns en svärta som inte funnits tidigare. Inkommande ström byttes ut till Extreme Gold line kabel.

Vi valde att byta ut RME dac:en som användes även som försteg till en Matrix Element X och allt blev bättre. Imponerande att rösterna kunde bli så mycket mer naturliga och bättre. Sedan gjorde vi convolution filter för båda högtalarna och uppdaterade dem efter tycke och smak.

Resultatet blev riktigt bra och även om rummet inte är optimalt fungerar det över förväntan.

Tack för möjligheten och trevligt bemötande

Extreme

Utrustning

Försteg: Matrix Element X
Strömfilter: IFI Power Station
Strömfilter:IFI AC Purifier
Högtalare:  ATC SCM Aktiva
Högtalare:  Dutch & Dutch 8c
D/A omvandlare: Matrix Element X
Kablar: Extreme Cable Pure Gold Line, Ultimate Network
Mediamaskin:Innous
Programvara: Roon
Styrning: Ipad och appar

Hur kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss, om du har frågor eller vill veta mer

IFI strömprodukter

Bra ljud kräver ren ström

Alla kablar du behöver

Fuska inte med strömmen och signalen

Digitala DSP-filter

Lyssna på din högtalare som de låter