Praktisk hemmabio

Kombinerat sällskapsrum och hemmabio

Kunden har med hjälp från Extreme Solutions byggt en häftig hemmabio i sin källare. Bion har en 5.1.2 setup med fullt stöd för Atmos och DTS-X. Bilden presenteras med en JVC X5500 som ger en fin bild i HDR 4K.

Installation och optimering av hemmabio

Rummet är i vinkelformat vilket gjorde det svårt att skapa en helt optimal miljö för en bio med stor duk. Extreme började projektera och göra skisser på hur rummet skulle utformas. När vi sedan kom på plats för att börja montera såg vi en bättre lösning för monteringen. Vi valde gemensamt att gå på den nya placeringen vilket blev mycket lyckat.

Projektorn från JVC (x5500) fyller den stora duken med en fin bildkvalitet. Bilden tillsammans med det kraftfulla ljudet gör att du sugs in i filmen. Film och musik spelas upp via en Extreme Mediamaskin som är navet till en integrerad förstärkare från Anthem. Högtalare är från KEF och deras kända ägg som passar perfekt i ett rum som detta. Ljudet är stort, dynamiskt och låter mycket kraftigare än du kan förvänta dig för storleken. Det krävs bra DSP och inställningsmöjligheter för att få ett bra ljud i en bio. Anthem har ett eget DSP-system som heter ARC. Genom Arc har vi delat högtalarna och kompenserat för rummet så ljudet låter perfekt.

Det är imponerande hur bra det kan bli med rätt produkter på rätt plats. Vi tackar för att vi fick förtroendet och hoppas det blir många trevliga filmkvällar framöver.

Utrustning

Förstärkare: Anthem MRX 720
Högtalare: KEF KHT 3005SE (5.1)
Högtalare: Magic Around 5 EX (Atmos)
Duk: Kingping Tabtansion
Projektor: JVC X5500
Mediaplayer: Apple TV 4K
Kablar: Extreme Cable och Supra
Mediamaskin: Extreme Solutions special
Programvara: Jriver för film
Styrning: Fjärrkontroll, IPAD

Hur kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss, om du har frågor eller vill veta mer

IFI strömprodukter

Bra ljud kräver ren ström

Alla kablar du behöver

Fuska inte med strömmen och signalen

Digitala DSP-filter

Lyssna på din högtalare som de låter