Riktiga Hi-End Mediamaskiner

Vi är marknadsledande på Mediamaskiner

Extreme Solutions bygger marknadens bästa Hi-End Maskiner, de är fläktlösa och helt utan rörliga delar. Vi monterar och bygger våra maskiner i Sverige för att kunna säkerställa att samtliga delar håller högsta möjliga kvalité. Vi har maskiner för tvåkanalslyssning och för uppspelning av högupplöst video.

Att bygga en bra Mediamaskin kräver mycket kunskap kring både mjukvara och hårdvara. Den som kopplar in en vanlig dator till sin anläggning får både störningar och dåligt ljud.

Våra Mediamaskiner fungerar utmärkt med en extern DAC, Roon eller som navet i din hemmabio.

Utseende

Snyggt förpackade i högsta kvalitet.
Alla våra mediamaskiner är byggda med marknadens finaste chassier. Maskinerna passar perfekt i din stereo möbel och ger samma kvalitets känsla som din övriga utrustning.

Fläktlös

Inga rörliga delar och helt tyst
Våra Mediamaskiner har högsta prestanda utan behov av mekanisk kylning, detta skapar bra förutsättningar för bästa ljudkvalitet. Genom att använda hypereffektiva heatsinks och heat pipes kan våra maskiner kylas helt utan fläktar.

Strömhantering

Tyst strömhantering är viktigt

En bra strömhantering är en av de viktigaste delarna på hela maskinen. Förutom att sänka störningar som negativt påverkar ljud och bild får vi en lägre förbrukning. Extreme har valt att endast använda de bästa komponenterna som skapar en tyst maskin med bra ström utan fläktar.

Filter

Minimalt med störningar för bästa ljud

En av de största orsakerna till dåligt ljud är störningar. Elektronik skapar störningar och vissa delar är värre än andra. Vi har optimerat och tagit bort så mycket som är möjligt för att maskinen ska vara så ren som är möjligt. Utöver grundoptimeringen har vi flera filter som kan användas för att optimera ytterligare. En vanlig optimering är att filtrera USB-porten om du ska använda en extern DAC.

Prestanda

Maskiner med kraft
Våra maskiner är optimerade i hela kedjan och trots kylningen kan de utan problem spela upp dagens tunga UHD-video och ljudformat. Det krävs processorkraft och minne för att hantera stora databaser i Roon. Det är inget problem med våra maskiner som har kraft och resurser som krävs. Genom att använda en bra plattform  kan vi uppgradera våra maskiner med minne och extra grafikhantering om behovet kommer.

Bildkvalitet

Högsta krav på full upplösning och rätt HDMI
Våra maskiner klarar att spela upp UHD i bästa kvalitet via HDMI eller Displayport. Genom att nyttja den kraftfulla processorn, kan video skalas upp för video som inte är inspelad i UHD. Det finns också många möjligheter till bildförbättring i realtid. Finns inte en mekanisk spelare som kan tävla mot våra maskiner.

Ljudkvalitet

Bästa möjliga ljudkvalitet

Genom att optimera hela maskinen med allt från valet av hårdvara till montering, kan vi erbjuda dig en maskin som vinner i ljudkvalitet. Du kan ansluta en DAC till din maskin och uppnå en helt ny nivå av ljudkvalitet. Maskinerna fungerar utmärkt att använda med Roon eller andra kända streaming leverantörer.

Den digitala världen är här för att stanna och är helt överlägsen med sina möjligheter.

Strömma musik med Roon

Våra maskiner kan vara både server och uppspelare

Roon har tagit över marknaden genom att vara den enda och bästa Hi-End plattformen för streaming av musik. Våra maskiner kan agera både Roon Core som är själva servern och uppspelare. Vill du veta hur du får maximalt ljud med Roon, kontakta oss så berättar vi mer.

Spela upp video i högsta UHD-kvalitet

Våra mediamaskiner kan spela upp dagens alla format av video i högsta UHD-kvalitet. Uppskala video till önskad upplösning för bästa match med din skärm. Bästa möjliga ljudkvalitet med fullt stöd för marknadens ljudformat.

Har du några frågor om våra maskiner?

Låt oss hjälpa dig att välja rätt maskin.