Mysig TV-hörna i radhuset

Stort ljud på liten plats

Kunden hade nyligen flyttat till ett radhus och där fanns inte plats för en stor dedikerad hemmabio, men ville gärna göra det bästa av möjligheterna. Efter lite övervägande blev det en mysig TV-hörna med stort ljud på deras övervåning. Det är snyggt och clean utan synliga kablar eller stora högtalare som förstör helheten.

Installation och optimering

Kunden har köpt ett fint radhus några mil från Arlanda. Det var nu dags att gör ordning tv-rummet som är på övervåningen i huset. Rummet är långsmalt och det finns inte plats för några stora högtalare eller stereoutrustning. Det är också nära mellan fram och bakvägg vilket skapar problem med en optimal placering.

Beslutet blev att använda Kef-ägg som ger ett stort ljud även om de är små. Högtalarna är en 5.1 setup och har placerats runt TVn och två på bakväggen. Många meter kabel har dragits för att ansluta samtliga högtalare. För att göra installationen snygg har vi dragit all kabel i lister så det inte syns. TVn är monterad på väggen med ett slimfäste som gör att den sitter tight och snyggt. Kabelkanalen som går under TVn är övermålningsbar så när kunden målar om väggen framöver kan den målas i samma färg.

När vi gjorde monteringen passade vi på att förbättra ström och kabelanslutningarna för bättre ljud. All elektronik är inbyggd i möbeln under TV:n vilket är både snyggt och praktiskt.

När vi monterat klart och säkerställt att allt fungerade justerade vi ljud och bild för bästa upplevelse. Resultatet blev mycket bra. Den enda nackdelen är  förstärkaren som börjar bli gammal och inte stödjer HDMI växling fullt ut.

Styrning av anläggningen sker via en Harmony fjärrkontroll som med en knapptryckning kan starta eller stänga av systemet. En mediaspelare har också lagts till för att kunna spela upp lokal video vilket är smidigt nu när det blir mycket barnfilm. Spelaren är en Nvidia Shield.

Ett snyggt rum som är inbjuder till att se en bra film eller TV-serie.

Tack för förtroendet och hoppas på många trevliga kvällar i soffan framför TV:n.

Extreme

Utrustning

Förstärkare: Harman Kardon
Högtalare:  KEF E-305 (5.1 Ägg)
TV: LG 65″ Oled 4K
Källa: Nvidia Shield, TV-box
TV-Spel
: Playstation 3
Kablar: Extreme Cable BluLine
Styrning: Harmony

Hur kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss, om du har frågor eller vill veta mer

IFI strömprodukter

Bra ljud kräver ren ström

Alla kablar du behöver

Fuska inte med strömmen och signalen

Digitala DSP-filter

Lyssna på din högtalare som de låter