Strömma musik med Roon

Våra maskiner kan vara både server och uppspelare

Roon har tagit över marknaden genom att vara den bästa Hi-End plattformen för streaming av musik.
Våra mediamaskiner kan användas både som en server (Roon Core) och som själva uppspelaren.

Vill du veta mer om hur du får maximal ljudkvalitet med Roon, kontakta oss så berättar vi mer.

Riktiga Hi-End Mediamaskiner

Vi är marknadsledande på Mediamaskiner

Extreme Solutions bygger marknadens bästa Hi-End Maskiner, de är fläktlösa och helt utan rörliga delar. Vi monterar och bygger våra maskiner i Sverige för att kunna säkerställa att samtliga delar håller högsta möjliga kvalité. Vi har maskiner för tvåkanalslyssning och för uppspelning av högupplöst video.

Att bygga en bra Mediamaskin kräver mycket kunskap kring både mjukvara och hårdvara. Den som kopplar in en vanlig dator till sin anläggning får både störningar och dåligt ljud.

Våra Mediamaskiner fungerar utmärkt med en extern DAC eller som navet Roon Core i din musiksamling.

En Roon Core är servern eller hjärnan som håller kontroll på innehållet i din databas med musik. Den är också kärnan som strömmar musik till dina olika enheter.

Din Roon Core använder internet för att prata med tjänster som ger information om artister, album och kompositörer m.m.
En Roon Core behöver konfigureras rätt och innehålla rätt mängd minne och SSD för att fungera till belåtenhet.

Roon APP är själva fjärrkontrollen som pratar med din Roon Core och då kan styra dina device samt välja vad du vill spela på dem.

Appen kan köras på telefon, platta samt från en dator. Du kan förutom att spela musik, läsa om dina artister och kompositörer, skapa spellistor, finna historik över spelad musik och rekommendationer på musik du borde gilla.

Audio Devices är sista pusselbiten för att kunna spela upp den musik du valt i APPEN. Strömmen som kommer från din Roon Core skickas till valt device för att spelas upp med så liten påverkan som är möjligt.

Ett Device kan vara en ansluten DAC (USB,HDMI) eller en produkt som är “Roon Ready” och då kan spela direkt via nätverket. Det finns bra stöd för att strömma musik till andra produkter som har AirPlay, Chromecast eller produkter från Sonos. Bäst ljud får du från “Roon Ready” produkter. Vi rekommenderar att titta på Matrix Element X som är en makalöst bra maskin.

Några frågor om våra Mediamaskiner?

Kontakta oss, så berättar vi mer hur det fungerar.